Lees meer over mij

Anastasia Goldberg is geboren in Jekaterinburg op 25 april 1976. Vanaf haar zesde jaar kreeg zij haar eerste pianolessen van Irina Renova op de speciale muziekschool voor getalenteerde kinderen, gelieerd aan het Moessorgski Staatsconservatorium van de Oeral.

Biografie.

Al vanaf haar negende jaar trad zij op als soliste met het Symfonieorkest van deze school. Gedurende haar hele studietijd trad zij, bij alle concerten met dit orkest, zowel de binnen- als buitenlandse tournees, als soliste op.

In 1989 nam zij deel aan het eerste internationale pianoduofestival in Jekaterinburg en kreeg hierbij een eervolle vermelding.

In 1995 werd Anastasia Goldberg toegelaten tot het Moessorgski Staatscondervatorium van de Oeral in de klas van professor Valery Shkaroepa.

Tijdens deze studie gaf zij veel soloconcerten. In 1997 ontving Anastasia Goldberg de Grand Prix van het Nationale Muziekconcours van de regio Oeral en Siberië. In 1998 kwam zij op uitnodiging van Alexander Makarov naar Nederland, waar zij haar studie aan het Noord-Nederlands Conservatorium en haar carrière als concertpianiste vervolgde.

In 2000 werd Anastasia Goldberg winnares van het prestigieuze Internationale Pianoconcours San Sebastian, te Spanje. In datzelfde jaar studeerde zij met lof af aan het Moessorgski Staatsconservatorium van de Oeral.In 2002 studeerde Anastasia Goldberg met groot succes af aan het Noord-Nederlands Conservatorium en werd zij toegelaten tot de tweede fase van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag als uitvoerend musicus in de klas van Naum Grubert en Ellen Corver. Na twee jaar studeerde zij met succes af en behaalde de titel “Master of Music”.

Momenteel woont Anastasia Goldberg in Nederland en geeft zij veel concerten, zowel in Nederland als in andere West-Europese landen, waaronder Spanje, Italie, Frankrijk, Duitsland en Noorwegen. Zij geeft pianoles aan Prins Claus Conservatorium en treedt veelvuldig op als pianosoliste en in verschillende kamermuziekensembles.

In 2002 nam zij samen met het Akademisch Symfonie Orkest van de Filharmonie van Sint Petersburg onder leiding van dirigent Sergej Inkov het pianoconcert in a-klein van R. Schumann op. In 2004 nam Anastasia met Ural Brass Rhapsody in blue van G.Georshwin op, die bewerkt werd voor piano en koper blazers kwintet special voor Anastasia door de bevriende russische komponist Sergey Patramansky.

In de zomer van 2004 werd zij uitgenodigd om masterclasses te geven op de zomercursus in Schloss Kapfenburg in Duitsland samen met docenten uit Nederland en Engeland. In mei 2007 was Anastasia Goldberg contrasoliste in de wereldpremiere van het pianoconcert van chefdirigent Michel Tabachnik. Anastasia Goldberg is vaste gast-soliste bij het Symfonie Orkest en Staatsopera van Cheliabinsk, olv Anton Grishanin.